Warmtewisselaar rvs 316 heatpipe (22 mm)

Vanaf: 102.00

Uiteraard is het ook mogelijk een losse warmte wisselaar te maken wanneer u zelf een houtgestooktezwembadverwarming gaat maken of plaats hem in een bestaande kachel, vuurkorf of oliedrum. Onze wisselaars zijn gemaakt van de beste soort rvs 316 Heatpipe van industrie kwaliteit en bestand tegen chloor en zout elektrolyse, dit zijn agressieve stoffen die de goedkopere soort rvs aantasten. De wisselaars zijn verkrijgbaar in 15 en 22 mm in lengtes van 6 meter of een meervoud daarvan.

 

Maattabel wisselaars

Categorie:

Beschrijving

Uiteraard is het ook mogelijk een losse warmte wisselaar te maken wanneer u zelf een houtgestooktezwembadverwarming gaat maken of plaats hem in een bestaande kachel, vuurkorf of oliedrum. Onze wisselaars zijn gemaakt van de beste soort rvs 316 Heatpipe van industrie kwaliteit en bestand tegen chloor en zout elektrolyse, dit zijn agressieve stoffen die de goedkopere soort rvs aantasten. De wisselaars zijn verkrijgbaar in 15 en 22 mm in lengtes van 6 meter of een meervoud daarvan. Het meest gebruikt is de 22 mm wisselaar, deze heeft een betere doorstroming dan de 15 mm en daardoor meer rendement, bij gebruik van een grotere maat dan 22 mm neemt het rendement af omdat er dan te veel water door de kachel gaat.

Het is moeilijk aan te geven hoeveel rendement u haalt uit een wisselaar omdat omstandigheden en type kachel hier sterke invloed op hebben. Gemiddeld kunt u uitgaan dat bij een wisselaar van 22 mm iedere meter buis 1000 liter met een graad per uur kan verwarmen, bij 15 mm bent u daarvoor 1.5 meter buis nodig. Hierdoor is vaak de aanschaf van een 22 mm wisselaar in combinatie met het rendement een goedkopere keuze omdat u er minder meters van nodig hebt. Voor kleinere kachels is vaak de 22 mm niet mogelijk i.v.m. de minimale radius die wij kunnen buigen. In 15 mm zijn wisselaars vanaf radius 14 cm mogelijk, bij 22 mm is de minimale maat 31 cm, zie onze maattabel voor de inbouwmaten

Mocht u twijfelen over de configuratie of een andere vraag hebben neemt u dan contact met ons op. Telefonisch zijn wij op werkdagen en zaterdag te bereiken op 06-23905453 maar bij voorkeur kunt u contact opnemen via het contact formulier, in overleg zijn ook andere maten mogelijk.

Maak eerst de keuze in 15 of 22 mm, daarna ziet u de maten en verkrijgbaarheid.

Omdat het maatwerk is kan de levertijd oplopen tot 1 week.

 

Maattabel wisselaars